Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα

Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Ζωγράφος© Nότα Κυμοθόη

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Νότα Κυμοθόη "Τα γλυπτά του Peter Lenk"

       Νότα Κυμοθόη "Τα γλυπτά του Peter Lenk"
H Ευρώπη, όπου οι χώρες της ενώθηκαν οικονομικά και πολιτισμικά για κοινό καλό και για μια πραγματική ανακούφιση των βασάνων του παρελθόντος. Μια ήπειρος γνήσια χριστιανική οπού οι αιματηρές συμπλοκές των ηγετών της έχουν ποτίσει άφθονο αίμα την εύφορη γη της.
Ο Peter Lenk είναι ένας καταπληκτικός δημιουργός, που το έργο του εντυπωσιάζει τους θεατές, αφήνει άφωνους τους συντηρητικούς σκοταδιστές και δημιουργεί αμέτρητες συζητήσεις στους λογοτέχνες και καλλιτέχνες.
Ο Peter Lenk με εντυπωσιάζει, καθώς οι εκφράσεις των έργων του, είναι μια ολόκληρη ιστορία! Στο άνω έργο του, με τον τίτλο "ανακούφιση", παρουσιάζονται με σειρά: Hans Elchel, Gerhard Schroder, Angela Merkel, Edmund Stoiber, Guido Westerwelle.
Διακομοδώντας δημοσίως, τη σοβαροφανή κατάσταση των σχέσεων των χωρών και ηγετών, που έχουν στις αρμοδιότητές τους να λύσουν όλα τα θέματα της Ε.Ε., για άλλη μια φορά η τέχνη, έχει το λόγο της να πει όσα δεν λέγονται, μήτε γράφονται!
Και τι να προφτάσει να δημιουργήσει ο καλλιτέχνης, σε μια εποχή, οπού όλα είναι μια "δημόσια" κρεβατοκάμαρα στην Ε.Ε., σε μια δημόσια σκηνή σε όλες τις ενωμένες χώρες, ευλογημένες όλες για όλες τις πράξεις τους, από τις θρησκευτικές διαφορές των θρησκευτικών ηγετών της; Κι αυτά όλα είναι δημόσια αντιληπτά κι από ένα μικρό παιδάκι, που πάει σ΄ ένα περίπτερο ν΄αγοράσει σοκολάτα με τους γονείς του και η πρώτη θέα που αντικρίζει είναι εξώφυλλα περιοδικών με περιπετειώδεις σεξουαλικές περιπτύξεις. Και η "αμαρτία" που εξόρκιζαν ιερείς κι εξομολογητές έγινε αθώα, και φυσιολογική πράξη κι ανάγκη όλων. Το άνω έργο είναι ένα μέρος από το τρίπτυχο έργο στο Δημαρχείο της ανεξάρτητης πόλης Ludwigshafen στη λίμνη Constance, που ενώνει τρεις χώρες (Αυστρία, Γερμανία και Ελβετία) στις Άλπεις.
Το έργο ξεκίνησε το 2003 κι είναι τοποθετημένο δημοσίως στο Δημαρχείο για την προσέλκυση τουριστών στην περιοχή, σατιρίζοντας την πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη.

Στην περιοχή της Constance υπάρχει στο λιμάνι της λίμνης ένα περίφημο γλυπτό μιας εταίρας μεγαλόσωμης που είναι φάρος και κρατά στο ένα χέρι τον πολιτικό ηγεμόνα και στο άλλο τον θρησκευτικό ηγεμόνα, το περίφημο Imperia.
Στο Βερολίνο στο κτήριο ΤΑΖ είναι το Pimmel μ΄ένα τεράστιο φαλλό και το έργο ονομάζεται "Ειρήνη να είναι μαζί σας". 
Τα έργα του έχουν δημιουργήσει πολλές συζητήσεις, καθώς η αλλαγή που διατρέχει όλη τη γη σε όλα τα θέματα και στις παλιές δοξασίες αλλά και τρόπο ζωής των ανθρώπων, οπού τα ανατρέπει όλα και αλλάζει τη ζωή, ο καλλιτέχνης αφήνει αυτή τη σφραγίδα του στην Ευρώπη με τις δημιουργίες του.
Η κλασική ελληνική και ρωμαϊκή εποχή δίδαξε τους λαούς και συνεχίζει να διδάσκει, άσχετα αν οι σκοταδιστές θρησκευόμενοι θέλουν να το παίξουν σεμνότυφοι μπροστά στη θέα ενός αρχαίου κλασικού αγάλματος. Ο Peter Lenk με ρεαλιστικό τρόπο αποτυπώνει την όλη κατάσταση της εποχής μας σε μια Ευρώπη, οπού προσπαθεί να επιβιώσει και όλοι την βυζαίνουν με λαιμαργία.
Και όλες οι κοινωνικές τάξεις γυρεύουν το δικό τους μερτικό μέσα σε αυτήν την οικονομική και κοινωνική ένωση συνύπαρξης όλων, για κοινό όφελος και καλό όλων, παραμερίζοντας τα μίση του παρελθόντος και ξεπερνώντας τις παλιές καταστάσεις. Σε μια Ευρώπη του μέλλοντος με κοινά όνειρα και κοινούς στόχους, οι ενωμένοι λαοί των χωρών, θα κατορθώσουν να συμβιώσουν δίχως "εγώ" πολιτικό και δίχως "εγώ" θρησκευτικό. Ενέργειες μια παλιάς εποχής, η οποία έχει ευτελισθεί από τους πολέμους, τα μίση, τη βία και τις πράξεις εκείνες των ανθρώπων, που δεν δημιουργούν τίποτα για κοινό καλό και όφελος, παρά μόνον καταστρέφουν. Κι αυτές οι καταστροφές έγιναν μαθήματα μέσα από διαδρομές, οπού ενώνουν τους λαούς, γιατί με ειρηνική διάθεση και μέσα σε κλίμα αγάπης, αρμονίας και ειρηνικής συνεργασίας, οι άνθρωποι και οι λαοί μπορούν να ζήσουν ευτυχισμένα.
Ευχαριστώ προσωπικά τον Peter Lenk για όλη τη γνώση, που μου πρόσφερε το έργο του.
Νότα Κυμοθόη
Σημείωση:όλες οι φωτογραφίες είναι από τη wikipedia (thank you)