Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα

Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Ζωγράφος© Nότα Κυμοθόη

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ "Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ"ΔΟΚΙΜΙΟ




 ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ
"Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ"
ΔΟΚΙΜΙΟ
Το Λ των λέξεων και του Λόγου

            "Θάθελα να φωνάξω το όνομά σου, αγάπη/να τ΄ ακούσουν.../να το φωνάξω τόσο δυνατά/που να μη ξανακοιμηθεί κανένα όνειρο στον κόσμο/καμμιά ελπίδα πια να μην πεθάνει/...", γράφει ο Έλληνας Ποιητής Τάσος Λειβαδίτης(1921-1988), που είχα τη χαρά να συναπαντήσω στην πόλη της Αθήνας, πριν πολλά χρόνια. Είχε έναν τρόπο έκφρασης που με συνεπήρε καθώς με προβλημάτισε ο λόγος του...
      Ήταν μια σπουδαία εποχή το 1985, οπού οι άνθρωποι επιθυμούσαν καθημερινά με πολύ πάθος να φέρουν αλλαγή στη ζωή τους. Έχτιζαν όνειρα οι Έλληνες στην Ελλάδα και στην Κύπρο, αλλά και σε άλλες χώρες όπου κι αν βρίσκονταν, γιατί είχε αλλάξει η πολιτική κατάσταση στην πατρίδα τους. Κι ενώ η επικοινωνία γινόταν με το τηλέφωνο, το ραδιόφωνο, τις εφημερίδες και την TV, άρχισε να μπαίνει στη σκέψη τους η πληροφόρηση μέσα από τους υπολογιστές και το internet να είναι το μεγάλο τους όνειρο σε μια διαδικτύωση σε όλο τον πλανήτη. Αυτό αποτέλεσε το όνειρο της ανθρωπότητας και κανείς δεν είχε υποψιαστεί, πάρεξ ελαχίστων, πως θα έφτανε τόσο γρήγορα να επικοινωνεί ο κόσμος αυτοστιγμής, από τη μια ως την άλλη άκρη της οικουμένης. Η περίοδος αυτή μέχρι και τις ημέρες μας έφερε τα πάνω κάτω και στην Ελλάδα και Κύπρο όλοι τουλάχιστον θυμόμαστε τις μεγάλες αλλαγές. Αλλά θυμόμαστε και τις παρανομίες που σκάγανε δίπλα μας ή στο χώρο οπού είμαστε και δεν τολμούσαμε να μιλήσουμε. Αλλά μέσα σε αυτή την εποχή, καθιερώθηκε η ελευθερία του τύπου και η ελευθερία του λόγου, ώστε να μπορεί ο καθένας να λέει την άποψή του.
      Κι ενώ ο άνθρωπος χαρακτηρίζεται ...
Νότα Κυμοθόη(συνεχίζεται)

(Δημοσιευμένο στην εφημερίδα Αδέσμευτος της Πάφου, 2014)

artnotakymothoe/
Νότα Κυμοθόη© Nota Kimothoi
Copyright:Νότα Κυμοθόη 2009
Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

© Nότα Κυμοθόη